Domowe Nalewki

Ostatnio szukano:
nalewka, składniki, pomarańcze, wiśni, wino, laska, zdrowia, butelki, alko, miodowa, kawowa, cytryn, pomara, Imbir, dereń, cytryny, cytryna, wanili, pędy, wanilii, pestek, malin, porzecz, Fig, dereniówka, czosnek, śli, aronii, bez, aroni, dere, sk, wi, anyżówka, pieprzowa, czeresni, pieprz, agrest, JE, ananas, dzika, limonka, pomarancza, grejpfrut, kawa, migdał, jabłka, miód, koniak, porzeczki, czeresniowa, miodu, chmiel, gozdziki, jabłko, wina, cytry, cynamon, Kokos, aro, brzoskwinie, Goździk, mandaryn, calvados, wiś

Zapisz się do Biuletynu! (?)

Nalewka jabłkowa

2012-05-07 10:10:17

Jabłka:



Jabłka zawierają witaminy, pomagają w walce w infekcjami. Dodatkowo zawierają  kwasy organiczne, które odkwaszają organizm, co jest szczególnie ważne, gdy spożywamy dużo mięsa, tłuszczu, jajek i pieczywa robionego na zakwasie. Picie nalewki jabłkowej zwiększa napięcie mięśni, w tym serca, co wzmacnia ciało i zapobiega zawałom. Ponadto jabłkowy trunek poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci.

Przygotowanie:



1-1,5 kg jabłek przepuść przez sokowirówkę. Dodaj 300 g cukru (lub miodu lipowego - wówczas smak będzie jeszcze ciekawszy), a następnie podgrzej, aż cukier (lub miód) się rozpuści. Tak przygotowaną miksturę przelej do butelek, przez 10 minut pasteryzuj w gorącej wodzie, a następnie odstaw na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Po tym czasie sok wymieszaj z pół litra spirytusu i szczelnie zamknij w butelce. Odstaw na 14 dni w ciemne, chłodne miejsce. Gotowe !

Domowe Nalewki

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/romek1964/ftp/nalewki-domowe.pl/index.php on line 241